masaj bebe

În primul an de viaţă atingerea este cel mai important mod de comunicare între părinţi şi bebeluş. Micuţul a părăsit locul unde se simţea în siguranţă iar acum se află într-un mediu nou în care va trebui să înveţe totul. La această vârstă comunica cu ceea ce este în jurul lui prin imagini, atingere şi sunete, iar atingerea blânda a părinţilor, zâmbetul şi vocea lor sunt exact acele semne care îi conferă siguranţă şi relaxare.

Masajul îi ajută pe proaspeţii părinţi să constientizeze şi să îşi asume noile roluri, îi face să fie mai încrezători în propriile forţe şi să se bucure totodata de bebeluşul lor.

Comunicarea verbală cu bebeluşul este dificilă, însă folosind limbajul trupului micuţul transmite stările de spirit prin care trece, emoţiile, plăcerile sau neplăcerile. Prin intermediul masajului, atât mama, cât şi tatal, pot crea momente unice între ei şi bebe, consolidând relatia cu cel mic şi transformând-o în una demnă de invidiat.

Masajul este o adevarată terapie pentru trup şi suflet atât pentru copil, cât şi pentru părinte. El reprezintă un mod de relaxare pentru micuţ, ceva ce  îl face să se simtă iubit şi protejat, dar şi un moment de distracţie aşteptat cu nerăbdare de copil şi de părinte.

Scăpat de scutece şi de hăinuţe, dornic de explorare, copilaşul tău va aprecia din plin aceste momente petrecute cu tine. O şedinţă de masaj cu mami sau cu tati nu poate fi decât un prilej de bucurie şi de relaxare pentru amândoi.

created by WEBit.ro