despre aimb

În 1976, impresionată profund de experienţa pe care a avut-o ca voluntar în India şi încorporând principii ale masajului indian, cel suedez, reflexoterapie şi yoga, Vimala McClure a pus bazele unui curs de masaj pentru bebeluşi. La început, a predat cursul la ea acasă, însă în scurt timp, datorită interesului crescut, a trebuit sa caute o sală mai încăpătoare.

În 1978, la cererea moaşelor, Vimala dezvoltă un program pentru formarea instructorilor de masaj pentru bebelusi. În acelaşi an publică prima ei carte – "Infant Massage: A Handbook for Loving Parents". Teoria, curriculumul şi scopul expuse de Vimala în carte sunt unice şi au fost în permanenţă dezvoltate şi rafinate ca urmare a cercetărilor şi a experienţei practice.

În 1986 ia fiinţă Asociaţia Internaţională de Masaj pentru Bebeluşi (International Association of Infant Massage) la iniţiativa lui Vimala Schneider McClure, a lui Audrey Dowes şi a altor câţiva colegi dedicaţi. În prezent AIMB este activă în 52 de ţări din întreaga lume prin asociaţii locale sau reprezentanţi.

AIMB are ca scop principal încurajarea masajului pentru bebeluşi şi a altor tradiţii ce pot întări relaţia dintre părinte şi copil. În viziunea AIMB copilul trebuie respectat, tratat cu tandreţe şi căldură, şi mai ales ascultat. Fiecare părinte, indiferent de propriile credinţe, şi fiecare copil, indiferent de modul în care a venit pe lume, ar trebui să aiba oportunitatea de a experimenta beneficiile provenite din formarea ataşamentului timpuriu, beneficii întinse pe întreaga durata a vieţii.

created by WEBit.ro