cursuri de masaj

Masajul bebeluşului are rolul de a oferi acestuia sentimentul plăcut că este ocrotit, mângaiat şi înconjurat de dragoste. Cu cât va fi atins şi mangaiat mai mult, bebeluşul va fi mai receptiv şi se va dezvolta mai armonios, atât fizic cât şi psihic.

Cine poate veni la curs?

Cursurile de masaj pentru bebeluşi se adresează parinţilor cu copii de până la 12 luni. La curs se pot înscrie şi bunicii sau o alta persoană care se ocupa în mod constant de copil.

La ce vârsta este recomnadat să începem masajul?

Masajul este recomandat chiar din primele clipe de viaţă. Masajul stimulează circulatia sângelui, contribuie la tonifierea musculaturii şi îl ajută pe micuţ să se dezvolte armonios, atât din punct de vedere fizic cât şi psihic.

Gimnastica şi masajul bebeluşului sunt forme de joaca, putând fi considerate primii paşi spre socializare. Exerciţiile adaptate vârstei şi nivelului de dezvoltare al bebeluşului dumneavoastra se bazează pe mişcări naturale, ce nu presupun un efort exagerat din partea lui, iar combinarea tehnicilor de masaj cu gimnastica duc atât la tonifierea organismului, cât şi la relaxarea lui. Masajul practicat cu regularitate îl ajută să doarmă, să se hranească mai bine şi să se bucure de noutaţile apărute în primul an de viaţă

Până la ce vârstă trebuie să masăm copilul?

Masajul poate fi efectuat pe toata durata vieţii, fiind chiar indicat să facem acest lucru. Masajul trebuie însă oprit în cazul în care apare o afecţiune şi medicul interzice acest lucru.

Cum se desfăşoară cursul de masaj pentru bebeluşi?

Cursul de masaj pentru bebeluşi este compus din cinci şedinţe şi se poate întinde pe durata a maxim cinci săptămâni, în funcţie de preferinţele părinţilor. Fiecare şedinţă dureaza aproximativ o ora – o ora şi jumătate.

Părinţii sunt încurajati să participe la curs împreună cu copilul lor, fără a se teme că ar putea să îi deranjeze pe ceilalţi în cazul în care micuţul ar plânge sau ar avea nevoie să fie schimbat. Instructorul vă va asigura toate condiţiile pentru a vă simţi confortabil.

La finalul cursului părinţii vor primi un suport de curs pe hârtie ce va cuprinde partea teoretică şi imagini ajutătoare pentru partea practică.

De ce să aleg un curs de masaj în defavoarea informaţiilor de pe internet sau a unei cărţi?

Răspunsul la acestă întrebare vine de la o mămica:

“Înainte de naşterea lui Matei am primit o carte despre masajul bebeluşilor şi o sticluţă cu ulei de masaj. Am încercat să urmez cu stricteţe indicaţiile însă au fost câteva mişcari pe care nu le-am înţeles prea bine iar Matei plângea de fiecare dată. Am crezut că eu i-am făcut rău şi am hotărât să renunţ la masaj până când o prietenă mi-a povestit despre un curs de masaj pentru bebeluşi. A fost o experienţă extraordinară. M-a ajutat să înţeleg mai bine reacţia lui Matei. Am învăţat să adaptez masajul în funcţie de nevoile lui şi să mă opresc atunci când el nu mai vrea. Acum am încredere în tehnica utilizată şi în gesturile mele datorită instructoarei şi implicit datorită cursului de masaj.” (Maria, mama lui Matei -  2 luni)

În plus, în cadrul unui curs aveţi ocazia de a comunica cu alţi părinţi, de a le oferi copiilor dumneavoastra parteneri de joacă şi chiar de a forma prietenii.

De ce am nevoie pentru a participa la curs?

Instructorul vă va pune la dispoziţie tot ceea ce aveţi nevoie, însă din motive de igiena este recomandat să aveţi la dumneavoastra două pături, un prosop mare şi scutece de schimb.

created by WEBit.ro